Kørekort til trailer – sikker kørsel med anhænger

Sagans Køreskole, kørekort til personbil, kørekort til 17-årige

Det koster at bryde reglerne

Fører du personbil med trailer, som kræver et B+ eller et B/E-kørekort, og er du kun i besiddelse af et B-kørekort, koster det som udgangspunkt en bøde på 2.000 kr.

Bødesatsen for at køre med en overlæsset trailer er 75 kr. pr. % overvægt til føreren og/eller 150 kr. pr. % overvægt til brugeren/ejeren. Bøden rundes endvidere op til nærmeste beløb, der er deleligt med 500 kroner. Ved gentagelsestilfælde forhøjes med 300 kr. pr. fortilfælde inden oprunding til nærmeste beløb deleligt med 500 kroner.

Kørsel med overlæs kan også medføre en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet afhængigt af, hvor stor risikoen for at forvolde skade ved uheld med vogntoget vurderes af politiet.

Læs mere her

Reglerne for at køre med trailer og campingvogn bestemmer både hvor meget bilen og føreren må køre med. Et trailerkørekort giver dig lov til at køre med en større last.

I mange tilfælde er bilen godkendt til at køre med en tungere påhængsvogn, end det du må køre med på et almindeligt B-kørekort. I sådanne tilfælde begrænser kørekortet mulighederne.

Med et B-kørekort må du køre med enhver trailer, hvis summen af bilens tilladte totalvægt og påhængsvognens tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg.
Overstiger du B-kørekortets vægtgrænse på 3.500 kg, kan du tage et trailerkørekort.

Et trailerkørekort giver dig ret til at føre et vogntog på op til 7.000 kg. Dog må anhængerens vægt ikke overstige 3500 kg.

Kørekort til trailer
Vi har lavet et kursus, der indeholder alt det, du skal igennem i forbindelse med at tage et kørekort til trailer.

Kurset koster kr. 4.000,- + prøvegebyr og består af:

  • 4 teorilektioner
  • 6 praktiske timer
  • Praktisk prøve

Øvrige udgifter: Prøvegebyr kr. 280 ,- + lægeerklæring.
Leje af bil  med trailer til ekstra køreprøve kr. 720,- Prøvegebyr ved efterfølgende køreprøver kr. 280,-

Tilmelding til kurset kan ske på tlf. 52 50 05 32
eller mail til koreskole@sagans.dk

Kørekort til personbil

Komplet teori og køreundervisning til dig der skal erhverve et kørekort for første gang.
Her kan du med fordel snuppe vores pakkeløsning til kr. 13.500, der indeholder alt, du skal igennem i forbindelse med at tage et kørekort.

Generhverv

Køreundervisning til dig der har behov for at generhverve dit kørekort.
Generhvervspakke:

  • 3 kørelektioner og fri teori
  • 1 leje af bil

Pakkepris kr. 2.500,-
Ekstra kørelektioner pr. stk. kr. 550,-

Særlig undervisning
og genopfriskning

Har du specifikke indlæringsvanskeligheder, angst eller lignende, strikker vi et køreskoleforløb sammen, der passer til specielt dig.
Er du usikker i trafikken, genopfrisker vi dine køreegenskaber samt færdselsreglerne, så du igen færdes trygt og sikkert i trafikken.

Mine kursister siger

Førstehjælp på kort tid

Jeg har taget Færdselsrelateret førstehjælp hos Johnni. Det var et godt kursus med realistiske eksempler og dygtig lærer. Nu ved jeg, hvad jeg skal gøre, hvis der sker et uheld, uden at gå i panik.
Anne Sofie Aslak

God oplevelse

Det har været en god oplevelse at tage kørekort hos Johnni. Han er god til at vise, hvordan tingene skal gøres. Han forklarer teorien med eksempler, så man kan huske den. Stor fordel at kunne tage færdselsrelateret førstehjælp samme sted.
Benjamin Jespersen